ΕΞΑΓΩΓΕΣ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ​

Η εξαγωγική δραστηριότητα της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας. Με παγκόσμια παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες, οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού ετήσιου τζίρου ακολουθώντας μια συνεχή ανοδική πορεία.

Στοχεύοντας στη στρατηγική τοποθέτηση και ανάπτυξη των μαρκών στις χώρες ανά τον κόσμο, το τμήμα εξαγωγών είναι επανδρωμένο και λειτουργεί με ξεχωριστά τμήματα marketing και πωλήσεων με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης των πελατών και την δημιουργία ολοκληρωμένων πλάνων επικοινωνίας ανά χώρα με βάση τη δυναμική των αγορών και το προφίλ των καταναλωτών.

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ έχει διακριθεί για την εξωστρέφεια και την εξαγωγική της δραστηριότητα με δύο χρυσά βραβεία ως Top Manufacturing Export Company και Top Export Company Brand στη διοργάνωση των Greek Exports Forum & Awards 2020.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Βασικές χώρες εξαγωγής μας αποτελούν οι: Πολωνία, Βουλγαρία, Κύπρος, Αλβανία, Γερμανία, Βέλγιο και Κίνα. Συγκεκριμένα, στην Πολωνία λειτουργεί από το 1992 ως θυγατρική η εταιρεία Atlanta, με οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, marketing και logistics, καλύπτοντας περισσότερα από 40.000 σημεία πώλησης.
Παράλληλα, Αμερική, Τσεχία, Ουκρανία, Ρωσία, Κουβέιτ, Καναδάς, Ασία και Σαουδική Αραβία αποτελούν τις νέες, κερδοφόρες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους λιανέμπορους στον κόσμο όπως οι: Walmart, Kaufland, Tesco, Lidl, Carrefour, Delhaise, Biedronka, Colruyt, Aldi, Rewe, Auchan, Cora, Globus, Metro, Billa, Novus και Edeka. Οι συνεργασίες μας γίνονται είτε μέσω διανομέων/αντιπροσώπων είτε απευθείας με τους λιανέμπορους.
Σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται οι συνεργάτες μας χτίζουμε μακρόχρονες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που βασίζονται στη συνέπεια, την αξιοπιστία και την αμεσότητα, καταφέρνοντας να προσαρμοζόμαστε και να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία και επιτυχία στις προδιαγραφές και απαιτήσεις που τίθενται από τους πελάτες μας.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ εξάγει παγκοσμίως όλο το χαρτοφυλάκιο μαρκών της, αλλά και μία μεγάλη γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Τα brands Primo Gusto, Melissa, Stella και Βλάχα «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας κάθε χρόνο το εξαγωγικό προφίλ της εταιρείας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έντονη και συνεχής είναι η παρουσία μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών που διοργανώνονται διεθνώς και στα μεγάλα Β2Β events.

Ενδεικτικά οι σημαντικότερες συμμετοχές μας είναι στα Food Shows της Anuga – Γερμανία, Gulfood – Ντουμπάι, Sial – Γαλλία , PLMA – Ολλανδία και Fancy – Νέα Υόρκη, στοχεύοντας στην άμεση επαφή μας με νέους πελάτες, στη μελέτη και καταγραφή των παγκόσμιων τάσεων διατροφής και στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω των καινοτόμων και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων μας που αντιπροσωπεύουν την μεσογειακή διατροφή.

Βασικές αγορές στόχοι είναι οι: ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Αφρική και Ασία, μέσω απευθείας συνεργειών αλλά και ανάπτυξης νέων δικτύων διανομής.